Slovenija: Grom udario vatrogasca u luci Koper, nevrijeme prognozirano i za sutra

 


Uslijed izuzetno jakog nevremena praćenog grmljavinom, u slovenačkoj luci Koper jednog muškarca je udario grom. Također, nevrijeme je načinilo štetu na putnim pravcima i objektima.

Iz Policijske uprave Koper za 24ur.com potvrdili su da je muškarca na području koparske luke udario grom. Reanimacija na mjestu događaja bila je uspješna, a povrijeđeni je odmah prevezen u Opću bolnicu Izola, ali detalji njegovog zdravstvenog stanja još nisu poznati.

Riječ je o radniku vatrogasne jedinice.

Olujno nevrijeme, koji je već u jutarnjim satima haralo slovenskom Istrom, izazvao je prava razaranja. Osim vjetra olujne jačine, pala je velika količina padavina koja je dovela do plavljena ulica, a nekoliko gradova ostalo je bez napajanja električnom energijom.

Prema podacima Arsa dostupnim na internetu, količina padavina izmjerena danas u Kopru znatno premašuje višegodišnji mjesečni prosjek padavina u augustu na Primorju.

Kako je saopćeno iz Štaba, trenutno je najviše problema u dolini Dragonje i u Seči, a poplavljeni su i mnogi putevi i ulice uz more. Prema podacima civilne zaštite, u Padni je pronađeno najmanje osam krovova stambenih kuća, šteta je nastala i u susjednom selu Sv. Peter.

Padavine su prognozirane i za narednih nekoliko sati i tokom sutrašnjeg dana, upozoravaju iz Štaba civilne zaštite primorskog područja, koji upozorava građane da se ne zadržavaju u blizini rijeka i obilnih kiša, jer mogu naglo porasti.

U večernjim satima predviđa se i plima.

Komentari

Noviji Stariji