Ahmedhodžić prvi u sedam godina koji je odbio traku s duginim bojama, oglasio se i Sheffield



 Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Anel Ahmedhodžić je na utakmici protiv Liverpoola odbio nositi kapitensku traku u duginim bojama što je izazvalo mnogo pažnje u engleskim medijima.

Od svih kapitena klubova engleske Premier lige se očekivalo da nose traku "Rainbow Laces" tokom utakmica prošlog vikenda i utakmica sredinom ove sedmice, no kapiten Sheffield Uniteda to nije uradio.

Tako je Ahmedhodžić postao prvi nogometaš najjače lige svijeta u sedam godina otkako se obilježava ova kampanja koji je odbio nositi traku s duginim bojama.


Nakon svega su se oglasili iz Sheffielda koji su dali svoj komentar za SPORTbible gdje su istakli da će nastaviti ponosno podržavati pomenutu kampanju i pružati podršku LGBTQ+ populaciji.

"Sheffield United ostaje ponosno podržavati kampanju 'Rainbow Laces' i igrati ključnu ulogu u osigravanju naših LGBTQ+ navijača, želimo da osjete našu dobrodošlicu na Bramall Laneu", rekao je glasnogovornik Sheffielda te dodao:

"U partnerstvu sa Stonewallom, Premier liga i EFL podržavaju kampanju svake godine sa određenim datumima za aktivaciju. Nogometni klubovi širom zemlje proslavljaju pomenutu kampanju i pokazuju podršku LGBTQ+ osobama na brojne načine. Ove godine, na utakmici protiv Liverpoola, Sheffield United je obilježio kampanju uključivanjem korner zastavica u duginim bojama te LED poruka na velikom ekranu. Naš klub blisko sarađuje sa organizacijom Rainbow Blades (zvanična LGBTQ+ grupa koja navija za Sheffield opa.a.) i nastaviće podražavati njihove buduće kampanje i inicijative".


Podsjetimo, Sheffield je u utakmici 15. kola Premiershipa poražen na svom terenu od Liverpoola rezultatom 2:0.

Komentari

Noviji Stariji