Srbijanska transrodna zvijezda promijenila spol, objavila kako je izgledala operacija



Srbijanska transrodna zvijezda Nikolina Kovačević je ostvarila svoj san da promijeni spol te objavila kako je izgledala operacija. Ovim videom želi pomoći svim transrodnim osobama koje imaju istu želju.

Operacija je odrađena u Beogradu. Ispričala je kako željela ovo uraditi otkad je prihvatila samu sebe.

"Tada sam možda imala oko 10 godina. Kada sam počela da čekam tu operaciju, imala sam 16 godina. Želim je, jer smatram da ne mogu da živim ovako. Svi smo različiti. Priroda nije crno - bijela, nego je sve šarenoliko oko nas. Različiti smo i to je ljepota ovog svijeta. Meni je lično potrebna ta operacija i želim je zbog sebe", najprije je ispričala.

 Željela je prestati nositi steznik te moći normalno nositi bikini, bez stida se presvući ispred drugarica i opustiti s partnerom. Zatim je otkrila detalje hormonske terapije.

"Sama priprema za operaciju je jako bitna. Prvo je potrebna potvrda psihijatra da ste vi spremni psihički i fizički za tu operaciju. Bila sam na hormonima tri godine, a uslov je da budete minimum godinu dana na terapiji kako bi se tijelo promijenilo i da se hormoni izmijene, samim tim ste spremni za operaciju", kazala je.

Dodala je da joj je prvih šest mjeseci hormonske terapije bilo teško.

"Ljudi ne mogu da razumiju da se mi promijenimo i da osjećamo spol u koji želimo da se promijenimo. Emotivna promjena mi je najteže pala. Prvih šest mjeseci sam plakala i smijala se u isto vrijeme", objasnila je.

U video je otkrila kako je zadovoljna time kako teče proces oporavka.

"Prva dva dana su bili jači bolovi, ali ne samo bolovi, već psiha koja nema hormone. S ovom operacijom nemate više hormone. Bitno je da budete jaki u glavi. Sve ovo prođe. Rano je pričati o tome, ali je mene fasciniralo da se sada sve već osjeća. Imaću još dvije kontrole da se to pogleda. Inače je stvarno sve super", navela je.

Porodica joj je pomogla da plati sve troškove, na čemu je jako zahvalna. Pratitelji su joj u komentarima uputili poruke podrške.

"Bravo! Pratim te gotovo od samog početka i jako se radujem zbog tebe", "Koliko sam sretna zbog tebe. Dobrodošla u svijet žena, predivna mlada damo", "Želim ti sreću dalje u životu i samo jako i hrabro naprijed", neki su od njih.  

Komentari

Noviji Stariji